Επιστολή Ηλία Παπαχρήστου σχετικά με τη βελτίωση θέσης αναπληρωτών νομού Αιτ/νίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 13/10 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέμα την επικαιροποίηση των κενών για τις ειδικοτήτες ΠΕ60 και ΠΕ70 της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Στη συνεδρίαση αυτή εξετάζονταν -τα προηγούμενα χρόνια- και οι αιτήσεις για βελτίωση θέσης από αναπληρωτές που προσλήφθηκαν κατά την Α’ φάση. Δυστυχώς, φέτος αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να μη γίνει καμία βελτίωση θέσης. Η πρότασή μου ως αιρετός ήταν αντίθετη, δηλαδή, να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.

Δυστυχώς, συνάδελφοι με σημαντικά προβλήματα πάσης φύσεως, όπως οικογενειακά, υγείας ή και οικονομικά, δε θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη θέση τους, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τους ίδιους.

Εντύπωση μου προκαλεί, επίσης, ότι αν και η σύνθεση του συμβουλίου του ΠΥΣΠΕ είναι η ίδια με την περσινή, για το συγκεκριμένο θέμα φέτος πήρε διαφορετική απόφαση.

Σας γνωρίζω ακόμη ότι κατά την Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών αποφασίστηκε από το συμβούλιο να μην δοθούν όλες οι κενές θέσεις, για να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολείο εγκαίρως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα συνάδελφοι της Α’ φάσης να υποχρεωθούν να δηλώσουν σχολεία που δεν επιθυμούσαν. Κι ενώ τώρα, υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν, το συμβούλιο με την απόφασή του, δεν το κάνει.

Θέτοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καλώ τα Δ.Σ. των συλλόγων του νομού και τον συνάδελφο αιρετό να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλία ώστε να αρθεί αυτή η απόφαση.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Παπαχρήστος