Επιστολή Ηλία Παπαχρήστου σχετικά με τη βελτίωση θέσης αναπληρωτών νομού Αιτ/νίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 13/10 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέμα την επικαιροποίηση των κενών για τις ειδικοτήτες ΠΕ60 και ΠΕ70 της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Στη συνεδρίαση αυτή εξετάζονταν -τα προηγούμενα χρόνια- και οι αιτήσεις για βελτίωση θέσης από αναπληρωτές που προσλήφθηκαν κατά την Α’ φάση. Δυστυχώς, φέτος αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να μη γίνει καμία βελτίωση θέσης. Η πρότασή μου ως αιρετός ήταν αντίθετη, δηλαδή, να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.

Δυστυχώς, συνάδελφοι με σημαντικά προβλήματα πάσης φύσεως, όπως οικογενειακά, υγείας ή και οικονομικά, δε θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη θέση τους, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τους ίδιους.

Εντύπωση μου προκαλεί, επίσης, ότι αν και η σύνθεση του συμβουλίου του ΠΥΣΠΕ είναι η ίδια με την περσινή, για το συγκεκριμένο θέμα φέτος πήρε διαφορετική απόφαση.

Σας γνωρίζω ακόμη ότι κατά την Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών αποφασίστηκε από το συμβούλιο να μην δοθούν όλες οι κενές θέσεις, για να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολείο εγκαίρως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα συνάδελφοι της Α’ φάσης να υποχρεωθούν να δηλώσουν σχολεία που δεν επιθυμούσαν. Κι ενώ τώρα, υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν, το συμβούλιο με την απόφασή του, δεν το κάνει.

Θέτοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καλώ τα Δ.Σ. των συλλόγων του νομού και τον συνάδελφο αιρετό να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλία ώστε να αρθεί αυτή η απόφαση.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Παπαχρήστος

8 Σχόλια
 1. Φωτογραφία του/της Ηλίας Παπαχρήστος

  Συνάδελφοι, σας ενημερώνω πως ως Σύλλογος Αγρινίου-Θέρμου έχουμε ενημερώσει ήδη τη ΔΟΕ σχετικά με το ζήτημα.

 2. Φωτογραφία του/της Γρηγοροπούλου Μαρία

  Συγχαρητήρια! Ταλαιπωρήστε μας όσο δεν πάει…άλλωστε εκπαιδευτικοί β κατηγορίας είμαστε εδώ και χρόνια…

 3. Φωτογραφία του/της
  Φωτεινή Παπά 2 έτη πριν

  Και οι αναπληρωτές αυτής της φάσης προφανώς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα οπότε μπορούμε να πάμε σε ό,τι μείνει.
  Αυτό είναι επίσης πολύ δίκαιο. Θα τιμωρηθούμε μάλλον γιατί έχουμε λιγότερα μόρια στον πίνακα των αναπληρωτών που όλοι ξέρουμε ότι τα μόρια διαφέρουν και κάποιοι προηγούνται για διάφορους λόγους.

  • Φωτογραφία του/της
   Φωτεινή Παπά 2 έτη πριν

   Οικονομικά προβλήματα έχουμε όλοι και πάρα πολλά. Αλλά και οι αναπληρωτές της β φάσης δεν είναι ούτε αυτοί β’ διαλογής …

 4. Φωτογραφία του/της
  Φωτεινή Παπά 2 έτη πριν

  Οι περισσότεροι αναπληρωτές βρισκόμαστε σε παρόμοιες καταστάσεις. Δικαιολογημένες πολύ δύσκολες καταστάσεις για διάφορους λόγους είναι λογικό να ικανοποιούνται με βελτίωση.
  Και της β’ όμως έχουν οικογένειες,είναι παντρεμένοι,.
  Πληρώνουμε ξενοδοχεία από την Πέμπτη. Μας έχουν ανακοινωθεί τα κενά και περιμένουμε αύριο να βρούμε σπίτι και Τρίτη να πάμε σχολείο. Αλλά εμείς μπορούμε κι άλλο να το τραβήξουμε…
  Κάπου να επικρατεί και μια μέση λογική κατάσταση.

 5. Φωτογραφία του/της Ειρήνη Σκ.
  Ειρήνη Σκ. 2 έτη πριν

  Aυτές οι πρακτικές δε ξέρω σε τι αποσκοπούν… γιατί στη δεύτερη φάση δόθηκαν όλα τα κενά προς δήλωση; τα ολοήμερα στα 1/θ σχολεία είναι δεύτερης κατηγορίας; πότε θα στελεχωθούν και θα λειτουργήσουν;

 6. Φωτογραφία του/της Φωτεινή
  Φωτεινή 2 έτη πριν

  Η έλλειψη πιστώσεων δυστυχώς τα δημιουργεί όλα αυτά. Γι’ αυτό καλύπτονται κατά προτεραιότητα κάποια κενά και κάποια άλλα αναμένουν την επόμενη φάση με την ελπίδα βέβαια να υπάρξει.

  Αυτή όμως η ανισοκατανομή δημιουργεί κι ένταση κι αίσθημα αδικίας ανάμεσα στους αναπληρωτές και των μεν και των δε. Κάποιοι θα κερδίσουν σε προϋπηρεσία χάνοντας “καλύτερη” περιοχή τοποθέτησης άλλοι χάνουν προϋπηρεσία με μια σχετικά καλύτερη περιοχή τοποθέτησης .κι άλλα παρόμοια..

  Τα γενικότερα προβλήματα των αναπληρωτών ωστόσο είναι κοινά για όλους/ες μας δυστυχώς.

Σχόλια

© 2019 Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου - Θέρμου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;