Εξόφληση συνδρομής των αναπληρωτών εκπ/κών με σύμβαση εργασίας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ

Θέμα: «Εξόφληση συνδρομής των αναπληρωτών εκπ/κών με σύμβαση εργασίας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ»

Σχετικό: το υπ’ αριθ. πρωτ.: 52/29-05-2016 έγγραφό μας

Πολλοί συνάδελφοι, αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ, δεν έχουν φροντίσει ακόμη να εξοφλήσουν τη συνδρομή τους προς τον Σύλλογό μας και τη ΔΟΕ.

Αυτό έχει ως συνέπεια το ποσό που αναλογεί στις παραπάνω συνδρομές -και πρέπει να αποσταλεί στην Ομοσπονδία- να το επιβαρυνθεί ο Σύλλογός μας (δηλαδή το σύνολο όλων των μονίμων και των αναπληρωτών εκπ/κών που έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους).

Επειδή πολλοί συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα το γεγονός πως σε λίγες ημέρες τελειώνει το διδακτικό έτος και δεν αξίζει πλέον να εξοφλήσουν τη συνδρομή τους, -πέραν του ηθικού ζητήματος που προκύπτει- θεωρούμε πως πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Η μη καταβολή της συνδρομής σας έως και την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 θα οδηγήσει, δυστυχώς, στην άμεση διαγραφή σας από τον Σύλλογό (όπως προβλέπεται από το Καταστατικό) και την Ομοσπονδία.

Αυτό σημαίνει πως στον πιο δύσκολο Σεπτέμβρη που έρχεται, ειδικά για θέματα αναπληρωτών, εσείς οι ίδιοι δεν θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε καμία κινητοποίηση, αλλά ούτε σε γενικές συνελεύσεις, απεργίες, στάσεις εργασίας κ.α., αφού δεν θα ανήκετε σε κάποιον Σύλλογο.

Επίσης, σας διευκρινίζουμε ότι -σε οποιαδήποτε περιοχή κι αν εργάζεστε τη νέα σχολική χρονιά- δεν θα έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε στις εκλογές του τοπικού Συλλόγου αν δεν παρουσιάσετε βεβαίωση του Συλλόγου μας πως εξοφλήσατε τη συνδρομή σας για το συνδικαλιστικό έτος 2015-16, το οποίο τελειώνει μετά το πέρας των προαναφερθέντων εκλογών.

Για οποιαδήποτε απορία ή περαιτέρω διευκρινίσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Ηλίας Παπαχρήστος, 6947770912

Σωτήρης Λιάγκας, 6945708025